Hva er RAS

Hjernen vår er utrolig kompleks. Vi kan sile gjennom milliarder av biter med data til enhver tid.
På en eller annen måte, så vi ikke kortslutter, må vi organisere den informasjonen. Det retikulære aktiveringssystemet (RAS) i underbevisstheten din hjelper med det.

Reticular Activating System (RAS) er en bunt av nerver ved hjernestammen vår som filtrerer ut unødvendig informasjon slik at viktige ting kommer igjennom.

RAS er grunnen til at du lærer et nytt ord og deretter begynner å høre det overalt. Det er grunnen til at du kan tune ut en mengde full av snakkende mennesker, men likevel umiddelbart få oppmerksomhet når noen sier navnet ditt eller noe som i det minste høres ut som det.

RAS-en din tar det du fokuserer på og lager et filter for det. Deretter siler den gjennom dataene og presenterer bare de delene som er viktige for deg. Alt dette skjer uten at du merker det, selvfølgelig. RAS programmerer seg selv til å fungere i din favør uten at du aktivt gjør noe. Ganske fantastisk, ikke sant?

På samme måte søker RAS informasjon som bekrefter din tro. Den filtrerer verden gjennom parametrene du gir den, og din tro former disse parameterne. Hvis du tror du er dårlig til å holde taler, vil du sannsynligvis være det. Hvis du tror du jobber effektivt, gjør du det mest sannsynlig. RAS hjelper deg med å se det du vil se, og ved å gjøre det påvirker det handlingene dine.

Noen mennesker foreslår at du kan trene RAS ved å ta underbevisste tanker og koble dem med dine bevisste tanker. Man kaller det «balansere» Dette betyr i utgangspunktet at hvis du fokuserer hardt på målene dine, vil RAS-en din avsløre menneskene, informasjonen og mulighetene som hindrer deg å nå dem.

Bryr du deg for eksempel om positivitet, vil du bli mer bevisst på og søke positivitet. Hvis du virkelig vil ha en kjæledyrskilpadde og har til hensikt å få en, vil du finne den riktige informasjonen som hjelper deg å gjøre det.

Når du ser på det på denne måten, virker ikke «The Law of Attraction» så mystisk. Fokuser på de dårlige tingene, og du vil invitere negativitet inn i livet ditt. Fokuser på de gode tingene, og de vil komme til deg, fordi hjernen din søker etter dem. Det er ikke magi, det er ditt retikulære aktiveringssystem som påvirker verden du ser rundt deg.

Artikler og skisserte YouTube-videoer foreslår mange måter å trene RAS-en din på til å få det du vil, men vi synes vår metode, som kalles «Psych-K» er den mest praktiske:

Vårt Reticular Activating System (RAS) kan trenes. Det handler om å visualisere hva vi ønsker, og deretter la underbevisstheten og bevisstheten vår jobbe sammen for å få det til.

Translate »