Allergi og atopi

Kilde: Hudlegekontoret i Moss.

Atopi er en samlebetegnelse på tilstander i hud og slimhinner. Mennesker med atopi har en hud som er tørr og har lett for å klø, slimhinnene er også ofte påvirket i det de er mer følsomme enn hos andre. Det betyr at de lettere blir irritert av røyk, støv og sterke lukter.

Atopikere har økt mulighet for å utvikle visse sykdommer. Disse sykdommene kaller vi atopiske sykdommer. De vanligste atopiske sykdommene er astma, høysnue, øyekatarr og atopisk eksem. Overfølsomhet mot visse næringsmidler er også vanlig hos atopikere.

Allergi er en folkesykdom. Svært mange av Norges befolkning har en eller annen form for allergi. Tendensen er også at fler og fler utvikler allergi.
Hva denne økningen skyldes vet vi ikke sikkert, men det kan ha noe med vårt miljø eller vår livsstil å gjøre. Kvinnens alder når hun får barn spiller også en rolle. Jo eldre man er når man får barn, jo større er risikoen for at barnet får atopi.

Matveien.com mener:

Ingen bør drikke melk fra andre pattedyr etter to års alder. Vi mennesker har ikke de enzymene som skal til, for å bryte ned melkeproteinet.
Dette kan føre til irritasjon, både i slimhinner, hud og mentalt.

Andre matvarer som potensielt kan fremkalle allergier, er industrielt “ødelagte” varer som i dag er bl.a: Produkter med industrimel, gluten, supergjær, ferdigmat, posemat, tilsetningsstoffer, m.m.

Ved allergiske reaksjoner i hud, kan man smøre med aloe vera, for å dempe kløen.
Ta tilskudd daglig for å bygge opp slimhinnene, pluss vann for å skylle ut slaggstoffer og rense nyrene.

Ta rensekurer for kroppen.
Test deg selv for candida. Ta en kur for mage og tarm og begynn med stabiliserende bakteriefloraer for fordøyelsen.
Om du har candida, ta en candidakur.
Det finnes flere typer candida og det er ofte en kombinasjon av “leaky gut syndrome“, candida og parasitter som kan være årsaken til allergier, samt astma og atopisk eksem.
Avfallsstoffer som tarmene normalt skulle skille ut gjennom lymfe/blodåresystemet og videre til lever og galle, “lekker” ut i systemet og forårsaker overømfintlige og irritable slimhinner.
Derfor er det ekstremt viktig å “tette” tarmveggene og gjenopprette den naturlige balansen.

Disse “tarm-lekkasjene” kan gi utslag i eksemer, overømfintlige slimhinner og “allergier” mot ting man tidligere tålte.

Vår teori er at alt eksem kommer innenfra. Det er slimhinnene og huden som reagerer, fordi de er overømfintlige etter mangeårig belastning gjennom dårlig fungerende tarmer, lever og galle.