Artikler

Nedenfor følger en samling linker til relevante artikler.

ADHD
Ritalin-eksplosjonen
Jeg blir forsøkt tvunget til å skrive ut Ritalin mot mitt eget ønske.
Gunnar Strøno, kommunelege 2, spesialist i allmennmedisin.

Stemningsepidemien
Stemningsepidemien – Psykiatere mener Svein Mork Dahl og 200 000 andre nordmenn trenger piller mot et ustabilt sinn. Det passer legemiddelindustrien fint. ( A-magasinet )

Medisinert ihjel
Medisinert ihjel – Rebecca Riley fikk diagnosen ADHD da hun var to år og bipolar lidelse da hun var tre. Fire år gammel døde hun av medisinering.

Alt du ikke får vite om ADHD og Ritalin!
Bokomtale: «Dette er boken for deg som vil vite mer om ADHD og de legemidlene som legene skriver ut (Ritalin, Concerta, Strattera). Det forholder seg nemlig ikke slik at dette er ufarlige medisiner.

Urolige barn fikk det bedre uten melk – adhd
I samarbeid med dr.med. Karl-Ludvig Reichelt Peptidnivåer i urinen Kontroversielt Stor interesse Hva er proteinintoleranse Hvordan få analysen av peptidnivåer Den totale situasjonen er …

Kostholdet kan påvirke ADHD
Mange foreldre får høre at de ødelegger barnet sitt ved å dope det ned, sier norsk forsker. I Frankrike bremser de medisineringen av ADHD med grensesetting og kosthold.

Feil ernæring bak blind vold
En av årsakene til uprovosert vold kan være dårlig kosthold eller feil mat, mener ernæringsfysiolog Dag Viljen Poleszynski.

Strattera (atomoksetin): Kan gi økt risiko for selvmord hos barn – Legemiddelverket
Nye funn fra kliniske studier viser at behandling med atomoksetin kan gi økt selvmordsrisiko hos barn og ungdom. Leger bør være forsiktige med å gi legemiddelet til barn som har hatt depresjon og selvmordstanker, og pasienten må følges nøye av lege og pårørende.

DinSide – Naturlig effekt mot ADHD

Feil-diagnostisering av barn – nordlys.no
De siste årene, det vil si fra siste halvdel av 90-tallet og frem til i dag, har økningen i bruken av ADHD-medisinene Conserta og Strattera, og Ritalin, vært formidabel. Ifølge de siste tall økte omsetningen av ADHD-medisiner med 71 prosent fra 2004 til 2006.

Feildiagnostisering av barn – nordlys.no
Sosialarbeider Roger Sommerseth hadde et innlegg med denne overskriften 18.7. Med slike holdninger og manglende kunnskap han tilkjennegir må det være lov å håpe at han ikke arbeider med barn eller barnevern.

ADHD-industriens framferd – nordlys.no
Knut Bronder fortsetter med tåkelegging av fakta om «ADHD» i artikkelen i Nordlys 15.08. («Feildiagnostisering av barn»). 

Naturlig effekt mot ADHD
Naturlige fettsyrer med omega-3 kan gi effektiv hjelp til barn med adferdsvansker, viser flere utenlandske undersøkelser. Men norske eksperter er skeptiske.

DinSide – Fettsyrer mot ADHD
I en fersk studie fra England fikk 20 ungdommer mellom 12 og 15 år tilskudd av omega-3 fettsyrer. Over 90 prosent av dem hadde ADHD i moderat til alvorlig grad, ifølge fagmagasinet nutraingredients.com.

VG Nett – Helse : For lite fisk gjør deg psykisk syk
For lite sjømat i kostholdet gjør oss nemlig psykisk syke. Fisken har de senere årene fått mye negativ oppmerksomhet. Rapporter har vist sjokkerende høye giftnivåer, …

VITAMINER OG MINERALER

Improving Magnesium Absorption and Bioavailability

Various lines of research have established a connection between hypomagnesemia and an extensive inventory of disease states (Gullestad et al., 1991-1992; Klein, 1994; White et al., 1992). Because the signs and symptoms of hypomagnesemia may be indistinct from those of other conditions, the deficiency is often difficult to identify clinically (Gullestad et al., 1991-1992). Moreover, body magnesium may be deficient even when serum values are normal, and the deficiency may be specific to a particular organ (Knochel, 1991). Studies have shown that between 6.9% and 11% of hospitalized patients and 65% of patients in intensive care units may have magnesium deficiency (Gullestad et al., 1991-1992; Klein, 1994).

Håret avslører mye om helsa di.
Jo lenger hår, jo mer informasjon gir det

Magnesium ved preeklampsi/eklampsi (svangerskapsforgiftning)
Preeklampsi, som er forbundet med forhøyet blodtrykk og proteinuri, finnes hos ca. 2 – 4 % av alle gravide. Selv om prognosen som regel er god, er preeklampsi en viktig faktor for sykdom og død hos kvinnen og barnet, særlig i utviklingsland. Flere medikamenter har vært forsøkt brukt i behandlingen av preeklampsi, uten overbevisende resultater. Nyere funn har imidlertid dokumentert at magnesiumsulfat er et billig og trygt preparat, og hos kvinner med preeklampsi var det en 58 % reduksjon i hyppighet av eklampsi. Dette vil få stor betydning, ikke minst for kvinner i den tredje verden.

URTER (PHYTOTERAPI)

Urtemedisin – definisjon
Urtemedisin blir brukt av et flertall av befolkningen i verdens utviklingsland for å dekke medisinske behov. At noe er naturlig, betyr ikke nødvendigvis at det er ufarlig.

Urtemedisin
Urtekilden har det mest innholdsrike norskspråklige nettstedet om urtemedisin, eller fytoterapi som det ofte kalles. Her finner du opplysninger om både velkjente og mindre vanlig medisinplanter, råd om hvorfor og hvordan du skal anvende urter som medisin, i tillegg til mye annen informasjon om urtemedisin.

Hva er urtemedisin
Av lege og urtemedisiner Bernt Rognlien

Den lille krydderhave

MAT OG KOSTHOLD

SKADELIGE STOFFER

Mattilsynet advarer mot fargestoffer
Mattilsynet advarer foreldre mot å gi barn søtsaker som inneholder visse type røde og gule fargestoffer.

Translate »