Astma

Hva er astma?
Utarbeidet av Dr. Øyvind Arnesen, Akershus Universitetssykehus, i samarbeid med AstraZeneca AS.

Det finnes dessverre ingen medisiner som kan kurere sykdommen, men med riktige forholdsregler og rett bruk av dagens medisiner kan de fleste astmatikere slippe alvorlige astmaanfall og leve et tilnærmet normalt liv.

 Lungene er bygget opp av luftrør og kan sammenlignes med et tre som står opp-ned. Stammen og grenene i dette «treet» omtales gjerne som luftveiene. Astmasykdommen sitter i disse luftrørene og gjør at det blir tungt å puste.Astma skyldes i hovedsak en kronisk betennelsestilstand (inflammasjon) i luftrørene og at luftrørets muskler trekker seg sammen. Begge deler gir det samme symptomet; tung pust. Det er viktig å vite at betennelse og infeksjon ikke er det samme, det er ikke bakterier eller virus som er årsaken til astma.
Astma kan opptre i alle aldre selv om det er en medfødt (ofte arvelig) sykdom. Betennelsen gjør at luftrørene hovner opp fordi de er overfølsomme overfor ytre, irriterende påvirkninger som pollen, parfyme, spray fra deodoranter, eksos, sterke dufter fra blomster, tobakksrøyk og fuktig eller kald luft. Også allergi overfor dyrehår, husmidd og pollen fra trær og gress kan hos astmapasienter med allergi føre til besvær.

I tillegg vil musklene rundt luftrørene trekke seg sammen for å forsøke å kvitte seg med de stoffene kroppen ikke liker. Dette til sammen gjør det tyngre å puste.

Matveien.com mener:

Test deg selv for candida. Ta en rensekur for mage og tarm og begynn med stabiliserende bakteriefloraer for fordøyelsen.
Kutt ut melk som øker slimdannelsen!

Om du har candida, bør du bl.a. ta en candidakur.

Nesten sikkert candidasymptom: Ved hvitt, kremet belegg på tungen og/eller avtrykk etter jekslene innerst på tungekanten.

Det finnes flere typer candida og det er ofte en kombinasjon av «leaky gut syndrome«, candida og parasitter som kan være årsaken til Astma.

Avfallsstoffer som tarmene normalt skulle skille ut gjennom lymfe/blodåresystemet og videre til lever og galle, «lekker» ut i systemet og forårsaker overømfintlige og irritable slimhinner.

Derfor er det ekstremt viktig å «tette» tarmveggene og gjenopprette den naturlige balansen.

Ved rådgivning om hva man kan gjøre ved slike plager:

Translate »