Blodtypene våre

De fire blodtypene – O, A, B, AB – har forskjellige antigener festet på sine celler. Disse cellene er en del av vårt immunforsvar, dvs. at de går til angrep på såkalte fremmedlegemer som kommer inn i kroppen vår. Dette gjelder både bakterier, virus og maten vi spiser. De forskjellige matsortene har også forskjellige antigener som reagerer på ulik måte med blodet vårt.

Blodtypen avspeiler din indre kjemi og forteller deg hva slags mat du bør spise for å oppnå bedre helse, idealvekt og livskvalitet. Blodtypedietten er ikke en ny måte å spise på, men derimot en svært gammel måte å spise på – like gammel som livet selv – det er en livsstil. BLODTYPEDIETTEN og LEKTINENES innvirkning på kroppen vår.

Hvis man ikke følger blodtypedietten, eller har intoleranser som tilsier at man burde fulgt en diett?

«Lekk tarm syndromet» er ofte et resultat av inntak av matvarer med lektiner som er uforenlige med deg, eller din blodtype over lengre tid.
Ved intoleranser, er det meget uheldig å spise mat hvor kroppen ikke greier å skille ut de skadelige lektinene.

Type O
Er den eldste blodtypen. Disse menneskene skal spise mye kjøtt, også rødt kjøtt, fisk, vilt frukt og grønnsaker. De skal bl.a. unngå melkeprodukter, kornprodukter og poteter. Disse menneskene kan med fordel trene hardt. Ved feil kosthold kan det oppstå sykdom som type O er utsatt for å få: allergi, betennelsessykdommer, nedsatt stoffskifte m.m.

Type A
Er gjerne vegetarianere, men de kan spise fisk, kylling og kalkun. I tilegg skal de ha mye frukt og grønnsaker, soyaprodukter, korn og belgfrukter. De skal unngå hvetemel og de fleste melkeprodukter, tomater, appelsiner og kjøtt. Disse menneskene har det best ved rolige øvelser som yoga og Qi Gong. Ved feil kost er disse utsatt for å få hjerte / kar sykdommer, kreft, diabetes 1 eller anemi.

Type B
Har et balansert kosthold bestående av kjøtt, fisk og meieriprodukter. Men de må bl.a. unngå kylling, mais og tomater. Disse menneskene har ingen naturlige svakheter, med de er imidlertid utsatt for å få sjeldne virussykdommer, kronisk tretthetssyndrom, diabetes type 1 eller autoimmune sykdommer hvis de spiser feil mat. Type B personer kan trene variert med svømming, fjellturer, sykling m.m.

Type AB
Er den nyeste blodtypen, ca. 1000 år gammel. Kostholdet til disse menneskene er en blanding av både type A og type B sitt kosthold. Disse menneskene kan bl.a. spise kjøtt, fisk, noen melkeprodukter og poteter. Derimot må de unngå kylling, mais, tomat, reddik, appelsiner m.m. De er også utsatt for å få ulike sykdommer hvis de spiser feil: diabetes, hjertesykdom eller kreft.

Translate »