Blodtypedietten

En revolusjon for folkehelsen

Hva ville du ha sagt dersom du fikk høre at egg er som medisin for deg, at ananasjuice er det samme, men at du helst ikke skal spise røkelaks? At sjokolade er greit men at du ikke skal spise poteter. Eller hvete? Eller at soyamelk er riktigere enn kumelk for deg?

Du er nå i ferd med å få høre enkelte av disse utsagnene. En amerikansk naturlege, Dr. Peter D’Adamo har nemlig igjennom forskning funnet ut at hver blodtype bærer i seg et genetisk minne av hva den tåler/ikke tåler av matvarer. Dr. D’Adamo forteller i en spennende innledning av boken hvordan mennesket har utviklet seg fra «jegeren» (blodtype O) for ca 50 000 år siden, til «jordbrukeren» (blodtype A), derifra til «nomaden» (blodtype B), og tilslutt til «den gåtefulle» (blodtype AB). Visste du at blodtype AB er den sjeldneste, at den bare er ca 1500 år gammel? At blodtype O er et gen på vikende front fordi blodtype A og B er dominante, og at vi i Norge i dag har en fordeling omtrent slik: A 48%, O 40%, B 8% og AB 4%?
Hva betyr så dette for hva vi kan/bør spise? Hvordan vi takler stress? Hvilke sykdommer vi kan få? Hva vi blir fete av? Hvordan vi relaterer oss til hverandre?

Dr. Peter D’Adamo

Boken er grundig, den tar oss med på reisen fra apemennesket frem til det moderne. Den forteller bl.a. hvorfor blodtype O (jegeren) skal spise kjøtt og fisk, hvorfor blodtype A (jordbrukeren) helst ikke skal spise kjøtt, den forteller hva som gjør at noen av oss får leddproblemer, hvorfor noen får hjerte og karsykdommer, den forteller hvem som bør jogge, hvem som bør drive med yoga, osv. osv. Men mest av alt altså hva vi bør spise for å oppnå idealvekten, idealhelsen og velværen i våre liv. Dr. D’Adamo hevdet allerede for mange år siden at mødre av blodtype A hadde 26 ganger større mulighet for at deres barn ville få ørebetennelse, enn barn av mødre med blodtype O. Den gangen lo det etablerte helsevesen av ham. Nå har statistiske data vist at nettopp dette er tilfellet…

Hvilken blodtype er så du?
De færreste vet det. Her kan du bestille testsett som på 5 minutter forteller deg hvilken blodtype du er.
Bøkene om blodtypedietten og oppskriftboken, får du kjøpt på helsekostbutikken.
 Deretter er det bare å studere alt om sin blodtype.

Blodtypen din er nøkkelen til ditt immunsystem.
Den kontrollerer din reaksjon på virus, bakterier, infeksjoner, kjemikalier og stress. – Og mat. Den bærer med seg nøkkelen til hva du reagerer positivt og negativt på i ditt kosthold. Hva som bygger deg opp og hva som river deg ned. Hva som er mat og hva som er gift for din blodtype. Dr. D’Adamo deler maten inn i tre kategorier: 1. Den medisinske, (det som er veldig, veldig gunstig) 2: Den nøytrale (det du skal spise til vanlig) og 3: Det «giftige» (hva som må unngås). Systemet er enkelt og systematisk oppsatt i tabellform bakerst i boken hans, som også inneholder oppskriftsforslag for de forskjellige blodtypene.

Har du tenkt på hvorfor du for eksempel har mye luft i tarmene?
Hvorfor du er treg i magen? Eller omvendt? Hvorfor du etter den 9. slankekuren ikke ble et gram lettere? Hvorfor utslettet i hodebunnen ikke blir borte? Hvorfor du blir irritert og amper 1-2 timer etter at du spiste? Hvorfor du blir trøtt etter maten? Hvorfor du har mye slim i halsen? Dr. D’Adamo har svaret i mange tilfeller. Han forteller også hvilke vitamin-mineraltilskudd den enkelte blodtypen bør ta for optimal helse.

Translate »