Blodsukkeret
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi.
Blodsukkeret er blodets innhold av glukose (druesukker). Vanligvis er mengden av sukker i blodet forholdsvis konstant, men stiger i en periode etter at man har spist. Det omvendte skjer når blodsukkeret synker: man blir sulten. Personer som har sykdommen diabetes (sukkersyke) har et unormalt høyt blodsukker på grunn av for lite av hormonet insulin.
Fastende blodsukker hos mennesker er normalt ca. 4 til 7 mmol/liter (ca. 70 til 125 mg/dl). Etter et karbohydratrikt måltid kan blodsukkeret gå opp mot 10 mmol/liter (180 mg/dl). Diabetes diagnostiseres ved to tilfeller av fastende blodsukker over 7, eller ett tilfelle av blodsukker over 11 sammen med andre symptomer på diabetes.
Matveien.com mener:
Spis såkalte «lange» karbohydrater. Ikke raffinert sukker, eller mye hvitt mel, pasta, eller ris.
Hvis du ikke har diabetes, men insulinresistens, kan et kosthold basert på lavkarbo være gunstig.
Erstatt søtningsmidler med naturlig baserte søte urter, som f.eks Stevia.
Drikk 3-4 liter vann daglig.
Spis hver 2. – 3. time og små måltider.
I humanstudier er det registrert at inntak av chaga, eller aloe vera drikker kan det bidra til å redusere blodlipider hos pasienter med høyt blodfettnivå og til å redusere blodsukker hos diabetikere.
I cellekulturforsøk og dyreforsøk er det påvist en immunstimulerende effekt av aloe vera gel.
Nyere resultater tyder på at det acetylerte mannan-polysakkarid er vesentlig for å oppnå effekt. Og i USA har enkelte produsenter tatt konsekvensen av dette ved å isolere polysakkaridet og markedsføre det under betegnelsen «Acemannan».
Ved rådgivning om hva man kan gjøre ved slike plager, bestill en konsultasjon.